Artritis in de Schouder

Artritis in de Schouder

Artritis is een ontsteking die voor kan komen in kraakbeen, pezen en gewrichtskapsel. Wanneer dit voorkomt in de schouder levert dit vooral pijnklachten in de schouder op. Ook zien we bij deze aandoening veel ontstekingsreacties en bewegingsbeperkingen.

Symptomen/ klachten:

Artritis is een ontsteking van het gewrichtskapsel. Wanneer dit voorkomt in de schouder zal het kapsel dat het glenohumerale gewricht (schouder gewricht) omhult pijnklachten en ontstekingsreacties geven. Dat betekent dat deze zal zwellen, pijn zal doen en mogelijk ook warm zal worden. Deze klachten gaan gepaard met een beperking in de beweeglijkheid van het gewricht.

Veel mensen met artritis in de schouder ervaren hevige stekende pijn bij het bewegen van de schouder. Daarnaast kan de schouder stijf en gezwollen aanvoelen.
Vaak denken mensen door deze klachten dat zij moeten stoppen met bewegen en de schouder complete rust moeten geven. Dit is echter totaal niet het geval! Relatieve rust kan het herstel bevorderen, maar dit betekend niet dat er volledig gestopt moet worden met bewegen.


Online afspraak maken

Voorletters

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eerder bij ons behandeld?

Waar wilt u de afspraak voor maken?

Welke dag komt u het beste uit?
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Vragen / Opmerkingen


Behandeling bij Optimum Zoetermeer:

Bij Optimum Zoetermeer vinden wij het erg belangrijk dat de patiënt goed voorlicht wordt en advies op maat krijgt van een fysiotherapeut. De fysiotherapeuten bij Optimum Zoetermeer zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat en kunnen deze mensen dus ook goed uitleggen, begeleiden en adviseren over hoe zij om moeten gaan met hun klachten.

Naast het informeren, adviseren en coachen van de patiënten passen wij mobilisatietechnieken en oefentherapie toe. Deze zijn vooral gericht op het verminderen van de pijn en de stijfheid en het terugwinnen van de beweeglijkheid in de schouder. In dit proces zal de fysiotherapeut u met veel specifieke oefeningen en adviezen begeleiden naar een volledig herstel waardoor verloren werk en sociale activiteiten weer hervat kunnen worden.

Eigen onderhoud:

Nadat een patiënt uitbehandeld is bij Optimum Zoetermeer zal de fysiotherapeut tips meegeven om een mogelijke terugval te voorkomen. Deze tips zijn vooral gericht op het uit de weg gaan van factoren die de klachten veroorzaakt hebben. Dit kan onder andere bestaan uit het geven van informatie over het anders aanpakken van bepaalde fysieke werkzaamheden.