De Rugschool is Optimum

De Rugschool Zoetermeer

De Rugschool Zoetermeer is ontwikkeld door Wijnand Peeters in samenwerking met Menzis zorgverzekeringen in 2010 op basis van wetenschappelijk onderzoek en ervaring. De Rugschool Zoetermeer is een trainingsprogramma van 10 weken voor mensen met langdurige rugklachten zonder duidelijke medische diagnose of diagnose waar de medisch specialist geen indicatie voor behandeling heeft. Mensen zwerven jaren langs hulpverleners zonder duurzaam resultaat. Medicijnen, Massage, fysiotherapie, chiropraxie, fitness, Yoga, zwemmen etc., het help voor bepaalde tijd maar niet duurzaam. Mensen worden hopeloos en denken dat rugklachten nooit meer zullen verdwijnen. Mensen verliezen het vertrouwen in hun lichaam. Dit is niet nodig!

Onder deskundige begeleiding van een zeer ervaren fysiotherapeut worden deelnemers aan de Rugschool “geschoold “ in het effectief trainen van hub rug om langdurige (chronische) lage rugklachten te verhelpen. Resultaat gegarandeerd!

Veel mensen hebben last van de rug. Onderzoek van specialist middels röntgenfoto’s of scans geven geen bijzondere afwijkingen aan de rug De orthopeed of neuroloog bekijkt de MRI-scan en concludeert facetarthrose, artritis, buiging disc. Geen indicatie voor medisch specialistische behandeling. Mensen ervaren jarenlang pijnlijke ongemakken in de rug en bekkenstreek, soms ook licht uitstralend naar bil en bovenbeen en of bilstreek.

Het idee dat lage rugklachten alleen ontstaan door zwaar werk (veel tillen) is achterhaald. Lage rugklachten ontstaan vaak door eenzijdige belasting in de vorm van langdurig zittend werk, zwangerschap, verkeerde sporttechniek. Ook kunnen langdurige rugklachten worden onderhouden door effect loze therapieën, overgewicht, geestelijke stress, slechte leefstijl of een doorgemaakt trauma. Vroeger ontstonden lage rugklachtendoor zwaar werk, tegenwoordig zijn de oorzaken in de meeste gevallen inactiviteit of verkeerd trainen. Velen hebben het tegenwoordig druk, van jonge kinderen tot pensionado’s. De verhouding tussen inspanning en ontspanning is niet meer in balans. Mensen herstellen niet genoeg van een inspanning die zowel lichamelijk als geestelijk kan zijn. Arbeid rust verhouding is essentieel. Door een slecht balans tussen arbeid en rust kunnen rugklachten ontstaan en onderhouden worden.

Voor wie is de Rugschool van Optimum Zoetermeer?

Iedereen krijgt tegenwoordig te maken met rugklachten. Sporters, ouderen, kinderen mensen van middelbare leeftijd. Iedereen! De trainingsprogramma’s zijn specifiek aangepast per deelnemer.

De Rugschool Zoetermeer is een trainingsprogramma voor iedereen gebaseerd op kennis en expertise van Wijnand Peeters en Merijn de Kievit. Wijnand Peeters heeft ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met rugklachten in de topsport en in zijn praktijk Optimum Zoetermeer.

Bij Optimum Zoetermeer zien wij zoveel mensen met rugklachten. Mensen worden verwezen vanuit de ziekenhuizen, sportclubs en tegenwoordig ook veel mensen via mond tot mond. Vaak zien wij mensen binnenkomen met een grote frustratie omdat ze overal al zijn geweest. Mensen zijn het vertrouwen in hun lichaam kwijt. Met veel scepsis en angst starten deelnemers aan het traject van 10 weken training. Als de eerste resultaten komen worden deelnemers echt enthousiast!

Mensen worden zeer intensief begeleid” aldus Wijnand. Wij trainen intensief in hele kleine groepjes van maximaal 3 personen. Iedereen heeft zijn eigen programma, dus geen vaste protocollen. Je kunt mensen niet begeleiden in een protocol. Langdurige rugklachten worden niet enkel onderhouden door alleen lichamelijke stoornissen. Voor het begeleiden van mensen is specifieke kennis en ervaring nodig evenals het vermogen om mensen te coachen en te motiveren. Wijnand zegt: “Zonder goede begeleiding en kennis van de coach en alleen maar oefeningen komt niemand van zijn langdurige rugklachten af.

Het Rugschool programma van Optimum Zoetermeer is een trainingsprogramma van 10 weken waarbij er wekelijks twee maal 1 uur onder begeleiding van de trainer intensief en specifiek getraind wordt in een groep van maximaal 3 personen. Voor aanvang van het trainingsprogramma wordt de deelnemer uitgebreid onderzocht. Tijdens de intake voor de Rugschool wordt er naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitgebreid gesproken over de oorzakelijkheid en in stand houding van de lichamelijke klachten. Naast fysieke oorzaken kunnen er ook psychosociale factoren zijn welke zich vertalen in chronische pijnklachten. Mensen wordt gevraagd voor aanvang van de intake digitaal enkele vragenlijsten in te vullen welke dienen als 0 meting (klinimetrie)

Bij Optimum Zoetermeer verwachten wij van deelnemers aan de Rugschool een goede motivatie. Dit is nodig om tot een resultaat te komen. Met een goede mindset, doorzettingsvermogen in combinatie met plezier in bewegen is succes gegarandeerd!

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Optimum Zoetermeer, Groeneweg 5, 079 2040010 of email info@optimumzoetermeer.nl.

Online afspraak maken