Update protocol Coronavirus
Heeft u koorts of beginnende verschijnselen hiervan: kom NIET naar de praktijk maar neem telefonisch contact op!
Heeft u algemene vragen over het Coronavirus neem dan contact op met uw huisarts of kijk op de website van het RIVM.

De Rugschool is Optimum

De Rugschool van Optimum Zoetermeer

De Rugschool is ontwikkeld door Optimum Zoetermeer eigenaar Wijnand Peeters in samenwerking met Azivo/ Menzis zorgverzekeringen in 2010 op basis van wetenschappelijk onderzoek en ervaring. De Rugschool Zoetermeer is een trainingsprogramma van 10 weken voor mensen met langdurige lage rugklachten zonder overduidelijke medische diagnose of diagnose waar de medisch specialist hun niet verder mee kan helpen. Mensen zwerven jaren lang van hulpverlener naar hulpverlener zonder duurzaam resultaat. Medicijnen, Massage, fysiotherapie, chiropraxie, fitness, Yoga, zwemmen etc., het help even maar niet langdurig. Mensen worden hopeloos en denken dat de rugklachten nooit meer zullen verdwijnen en verliezen het vertrouwen in hun lichaam. Dit is niet nodig!

Onder deskundige begeleiding van een zeer ervaren fysiotherapeut worden deelnemers aan de Rugschool “geschoold “ in het effectief trainen van zijn of haar rug om de langdurige ( chronische ) lage rugklachten te verhelpen. Resultaat gegarandeerd!

Veel mensen hebben last van de rug terwijl uit onderzoeken van specialisten op röntgenfoto’s of scans geen of geen bijzondere afwijkingen in de rug te vinden zijn. De orthopeed of neuroloog bekijkt de MRI scan en concludeert facetarthrose, artritis, buiging disc. Geen indicatie voor medisch specialistische behandeling. Toch ervaren mensen jarenlang pijnlijke ongemakken in de lage rug en bekkenstreek, soms ook licht uitstralend naar bil en bovenbeen.

Het idee dat lage rugklachten alleen ontstaan door zwaar werk (veel tillen) is achterhaald. Lage rugklachten ontstaan vaak door eenzijdige belasting in de vorm van zittend werk, zwangerschap, verkeerde sporttechniek. Ook kunnen langdurige lage rugklachten worden onderhouden door effect loze therapieën, overgewicht, geestelijke stress, slechte leefstijl of een doorgemaakt trauma. Vroeger ontstonden lage rugklachten vaak door zwaar werk maar tegenwoordig zijn de oorzaken in de meeste gevallen inactiviteit of verkeerd trainen. Iedereen heeft het tegenwoordig druk, van jonge kinderen tot pension do’s. De verhouding tussen inspanning en ontspanning is niet meer in balans. Mensen herstellen niet genoeg van een inspanning die zowel lichamelijk als geestelijk kan zijn. Arbeids rust verhouding is essentieel. Door een slecht balans tussen arbeid en rust kunnen rugklachten ontstaan.

Bekijk onze video's
Neem contact met ons op voor het wachtwoord.

Voor wie is de Rugschool van Optimum Zoetermeer?

Iedereen krijgt tegenwoordig te maken met rugklachten. Sporters, ouderen, kinderen mensen van middelbare leeftijd. Iedereen! De trainingsprogramma’s zijn specifiek gebouwd per deelnemer.

De Rugschool Zoetermeer is een trainingsprogramma voor iedereen gebaseerd op kennis en ervaring van Wijnand Peeters. Wijnand Peeters heeft ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met rugklachten in de topsport en in zijn praktijk Optimum Zoetermeer.

Bij Optimum Zoetermeer zien wij zoveel mensen met rugklachten. Mensen worden verwezen vanuit de ziekenhuizen, sportclubs en tegenwoordig ook veel mensen via mond tot mond. Vaak zien wij mensen binnen komen met een grote frustratie omdat ze overal al zijn geweest. Met veel scepsis starten ze aan het traject van 10 weken training. Als de eerste resultaten komen worden deelnemers echt enthousiast!

Mensen worden zeer intensief begeleid” aldus Wijnand. Wij trainen intensief in hele kleine groepjes van maximaal 4 personen. Iedereen heeft zijn eigen programma, dus geen vaste protocollen. Wijnand geeft aan dat de Rugschool Zoetermeer niet traint volgens de vaste protocollen zoals je tegenwoordig overal ziet. Je kunt mensen niet begeleiden in een protocol omdat de langdurige rugklachten niet enkel onderhouden worden door alleen lichamelijke stoornissen. Voor het begeleiden van mensen is specifieke kennis en ervaring nodig evenals het vermogen om mensen te coachen en te motiveren. Wijnand zegt: “Zonder goede begeleiding en kennis van de coach en alleen maar oefeningen komt niemand van zijn langdurige rugklachten af.

Het Rugschool programma van Optimum Zoetermeer is een trainingsprogramma van 10 weken waarbij er wekelijks twee maal 1 uur onder begeleiding van de trainer intensief en specifiek getraind wordt in een groep van maximaal 4 personen. Voor aanvang van het trainingsprogramma wordt de deelnemer uitgebreid onderzocht. De fysiotherapeut kan na intake besluiten dat de deelnemer eerst onder behandeling komt van fysio- of manueel therapeut om vervolgens in te stromen in het trainingstraject van de Rugschool Zoetermeer.

Bij Optimum Zoetermeer verwachten wij van deelnemers aan de Rugschool een goede motivatie. Dit is nodig om tot een resultaat te komen. Met een goede mindset, doorzettingsvermogen in combinatie met plezier in bewegen is succes gegarandeerd !

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Optimum Zoetermeer, Groeneweg 5, 079 2040010 of email [email protected].