Over Optimum

Ontstaan van Optimum

Optimum is sinds oktober 2017 gevestigd op de Goeneweg 5 te Zoetermeer. Optimum Zoetermeer is in 2016 opgericht door Wijnand Peeters.

Per juli 2018 is Merijn de Kievit aangesteld als nieuwe collega en richt zich in de organisatie op medische trainingstherapie bij revalidatie na operatie en als trainer in de Rugschool. Merijn de Kievit is naast zijn werk als fysiotherapeut bij Optimum Zoetermeer werkzaam bij Voetbalclub ADO Den Haag in de jeugdopleiding.

Optimum Zoetermeer richt zich op een specifiekere doelgroepen namelijk Rugschool, revalidatie na sportletsels en manuele therapie.
Onze sterke punt is de vaktechnische kant van fysiotherapie tevens zijn wij goede motivators / coaches in sport en trainingen als het gaat om het beste uit jezelf en team te halen. Of het nu gaat om begeleiding van topsporters, stagiaires of randgroepjongeren. Het optimale uit jezelf halen voor mezelf en als coach is mijn passie, persoonlijk en zakelijk.

Ieder mens kan veel meer dan hij of zij denkt. De kunst is de juiste mindset en doorzetten om je doelen stap voor stap te verwezenlijken. Alles is mogelijk…

Optimum Zoetermeer in 2018

IIn 2016/ 2017 heeft Optimum Zoetermeer een zeer voortvarende start gemaakt. Gestart in 2016 in gezondheidscentrum Driemanspolder is er gedurende het jaar een goede ontwikkeling geweest naar de doelstellingen van de organisatie.

In onderstaande grafiek leest u vanuit welke wijken van Zoetermeer en omstreken onze patiënten afkomstig zijn in 2016/ 2017.

Optimum Zoetermeer is een specialistische praktijk met als doel de beste zorg aan te bieden op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en sportrevalidatie alsmede Rug scholing. De patiëntenpopulatie waar Optimum Zoetermeer mee werkt is de populatie “werkende Nederlanders”. Dit is volgens ons een populatie mensen in de leeftijdsgroep tussen de 15 en 60 jaar. Uiteraard is iedere patient ( ook boven de 60 jaar ) welkom maar dit is niet primair de doelgroep waar Optimum Zoetermeer mee werkt.

Voor 2018 willen wij ons werkgebied verder gaan uitbreiden voor patiënt uit heel Zoetermeer E.O. de focus komt te liggen op bewegings- en inspanningsanalyse middels verschillende IT toepassingen zoals video analyse van specifiek bewegingen en inspanningsanalyse door hartslagdetectie bij inspanning en herstel. Wij verzamelen data door multimedia toepassingen. Dit biedt ons de mogelijkheden een objectieve analyse maken van de status van de sporter en reële doelstelling maken op korte en lange termijn en doelen te behalen. Je kunt denken aan verbetering conditie sport specifiek maar ook bewegingsanalyse om chronische blessures te verhelpen. Te denken valt aan chronische rugklachten bij sporters. ook houdings gerelateerde problematiek in de arbeidssituatie is te behandelen mits er een goede analyse aan ten grondslag ligt.

Optimum staat voor ondernemerschap, passie voor vakinhoud, juiste mindset voor voortuitgang.