Over Optimum

Ontstaan van Optimum

Optimum Zoetermeer is in 2016 opgericht door Wijnand Peeters en is sinds oktober 2017 gevestigd op Groeneweg 5 te Zoetermeer.

Per Juli 2018 is Merijn de Kievit aangesteld als vaste fysiotherapeut. Hij zal zich vooral richten op medische oefentherapie, sportblessures en revalidatie na operaties. Daarnaast is hij actief als trainer in de Rugschool. Merijn is naast zijn werk bij Optimum Zoetermeer ook werkzaam binnen de jeugdafdeling van voetbalclub ADO Den Haag.

De visie en doelstellingen van Optimum Zoetermeer

Optimum Zoetermeer richt zich op meerdere specifieke doelgroepen, dit zijn: Revalidatie bij sportletsels, revalidatie na operaties, manuele therapie en manuele therapie. De sterkte punten van onze praktijk zijn de vaktechnische kennis en coaching van patiënten en sporters. Of het nou gaat om het begeleiden van topsporters, beginnende sporters, kinderen of ouderen, wij nemen altijd een motiverende rol in om iedereen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tijdens de revalidatie bij een blessure en trainingen om terug te keren in de sport gaat het er om dat je het beste uit jezelf haalt!

Wij geloven dat veel mensen meer kunnen dan ze denken. De kunst is het creëren van de juiste mindset, dan zijn alle doelen stap voor stap te bereiken.

Optimum Zoetermeer is een specialistische praktijk met als doel de beste zorg aan te bieden op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie en sportrevalidatie alsmede Rug scholing. De patiëntenpopulatie waar Optimum Zoetermeer mee werkt is de populatie “werkende Nederlanders”. Dit is volgens ons een populatie mensen in de leeftijdsgroep tussen de 15 en 60 jaar. Uiteraard is iedere patiënt ( ook boven de 60 jaar ) welkom maar dit is niet primair de doelgroep waar Optimum Zoetermeer mee werkt.

Voor 2020 willen wij, Optimum Zoetermeer, ons werkgebied verder gaan uitbreiden voor patiënt uit heel Zoetermeer E.O. de focus komt te liggen op bewegings- en inspanningsanalyse middels verschillende IT toepassingen zoals, online revalidatie trajecten, video analyse van specifiek bewegingen en inspanningsanalyse door hartslagdetectie bij inspanning en herstel. Wij verzamelen data door multimedia toepassingen. Dit biedt ons de mogelijkheden een objectieve analyse maken van de status van de sporter en reële doelstelling maken op korte en lange termijn en doelen te behalen. Je kunt denken aan verbetering conditie sport specifiek maar ook bewegingsanalyse om chronische blessures te verhelpen. Te denken valt aan chronische rugklachten bij sporters. ook houdings gerelateerde problematiek in de arbeidssituatie is te behandelen mits er een goede analyse aan ten grondslag ligt.

Optimum staat voor ondernemerschap, passie voor vak inhoud, juiste mindset voor voortuitgang.

Analyse patiëntenstroom Optimum Zoetermeer in 2019

Zoals elk jaar presenteren wij aan alle geïnteresseerde de statiek aangaande patiëntenstroom van ons behandelcentrum. In onderstaande grafieken kunt u zien hoe onze patiëntenstroom verloopt ( leeftijden van patiënten, klachten, afkomst etc. ). Belangrijk om te vermelden is dat we in aantal uitgevoerde consulten en aanvragen voor behandeltrajecten opnieuw zijn gegroeid in vergelijking met 2018.