Manuele therapie in Zoetermeer

Wat is een Master manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een Master ( wetenschappelijke ) opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra wetenschappelijke kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde Master opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. De Master opgeleide manueel therapeut van Optimum Zoetermeer is Wijnand Peeters.

Master manuele therapie bij Optimum Zoetermeer

Het doel van manuele therapie bij Optimum Zoetermeer is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.


Verwijzing voor manuele therapie

Voor een behandeling door de manueel therapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. U kunt via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie terecht bij onze Master manueel therapeut Wijnand Peeters. Wijnand Peeters heeft een wetenschappelijke opleiding tot manueel therapie gevolgd en is derhalve Master geschoold.

Online afspraak maken