Behandeling van hamstringklachten bij Optimum Zoetermeer

Behandeling van hamstringklachten bij Optimum Zoetermeer

De laatste tijd zien we bij Optimum Zoetermeer steeds meer mensen met hamstringklachten in onze wachtkamer verschijnen. Dit zijn vaak mensen die de klachten tijdens het sporten met een verkeerde beweging of een trauma hebben opgelopen. Bij deze willen wij u informeren over de behandeling die wij uitvoeren.

Allereerst word er net als bij iedere andere blessure een intake gedaan, hieronder verstaan wij een gesprek over de klachten en hoe u deze hebt opgelopen en een lichamelijk onderzoek. Aanvullend hierop nemen wij een loopanalyse af, hiermee proberen wij een goed beeld te krijgen van de aard van de blessure en waar de klachten zich uiten in het looppatroon.

De behandeling bestaat uit een behandeling op de behandelbank en/ of actieve oefentherapie. Bij de behandeling op de behandelbank zal er naar de hamstrings, heupen en rug gekeken worden. Bij de oefentherapie worden er excentrische oefeningen voor de hamstrings gedaan.

Op deze manier hebben wij al vele patiënten van hun klachten afgeholpen en behalen wij tot op de dag van vandaag goede resultaten.