Behandeling van jonge sporters:

Behandeling van jonge sporters:

De laatste tijd behandelen de fysiotherapeuten van Optimum Zoetermeer steeds meer jonge sporters. Onder deze sporters zien zij veel verschillende sporten, zo behandelen onze fysiotherapeuten onder andere ijshockeyers, voetballers en tennissers.
Om jonge sporters zo goed mogelijk te onderzoeken wordt er bij Optimum Zoetermeer gebruik gemaakt van videoanalyses. De sporters worden gefilmd tijdens het bewegen (vaak lopen en hardlopen), daarna worden de video’s naast elkaar gelegd, uitgebreid geanalyseerd en ook in slow-motion bekeken. Aan de hand van de videoanalyse kan goed bepaald worden wat de oorzaak van de klachten van de sporter is en hoe deze behandeld moeten worden.

Videoanalysen:

Inmiddels maken de fysiotherapeuten van Optimum Zoetermeer al een tijdje gebruik van videoanalysen om onze patiënten te onderzoeken. Met het gebruik van videoanalysen is heel precies te zien hoe iemand beweegt en waar de mogelijke klachten hun oorzaak vinden. Het onderzoek van onze fysiotherapeuten wordt door de videoanalyse niet alleen uitgebreider maar ook een stuk specifieker.

Nieuwe Techniek:

Vanaf april zal Optimum Zoetermeer gebruik gaan maken van de Podoprint. Dit is een apparaat waarop gemeten kan worden hoe de druk in de voeten verdeeld wordt en hoe de afwikkeling van de voeten is tijdens het lopen. We zullen dit apparaat gaan gebruiken om te bekijken hoe iemand zijn gewicht verdeeld over de twee benen, hoe hij zijn gewrichten belast en hoe de afwikkeling en belasting van de voeten is tijdens het lopen en/ of hardlopen.
Door middel van de Podoprint wordt het lichamelijk onderzoek van onze fysiotherapeuten nog nauwkeuriger en is specifieker te bepalen wat de oorzaak kan zijn van klachten in de onderste extremiteit.

Meer lezen over de Podoprint.