Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn

Clusterpijn, ook wel neuralgie genoemd, is een uiterst pijnlijke vorm van hoofdpijn. Deze pijn bevindt zich vooral op, om en rond het oog. Deze pijn kan chronisch aanwezig zijn of in episoden optreden.
In de episodische vorm treed clusterhoofdpijn op in perioden van 2 weken tot 3 maanden. Gedurende deze perioden kan de hoofdpijn ongeveer 8 keer per dag optreden. In de chronische vorm van clusterhoofdpijn zijn de klachten voortdurend aanwezig en kent de aandoening geen pijnvrije perioden.

Oorzaak:

Er is nog geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van clusterhoofdpijn. Er is wel bekend dat de hypothalamus invloed heeft op deze hoofdpijn.
Het stellen van de diagnose ‘Clusterhoofdpijn’ is echter iets wat vrij simpel is. Er zijn bijna geen overeenkomende aandoeningen met deze specifieke klachten.

Symptomen:

Clusterhoofdpijn wordt gevoeld om en rond het oog en treed altijd aan 1 zijde van het gezicht op. De pijn is vaak scherp van karakter en kan in aanvallen optreden. Zo’n aanval kan 5 minuten tot wel 3 uur duren.
De klachten treden vaak op in de slaap en zorgen vaak voor onrust in het hoofd. Veelal worden patiënten met deze vorm van hoofdpijn rusteloos en zullen zij veel rondjes gaan lopen of andere vormen van beweging opzoeken om tot rust te komen.
Het betreffende oog kan flink gaan tranen en daarnaast kan er ook een loopneus of een verstopte neus bij komen.

Fysiotherapie:

Bij deze aandoening word er in 100% van de gevallen doorverwezen naar de huisarts of een medisch specialist. Die zullen vervolgens hoogstwaarschijnlijk medicatie voorschrijven om de symptomen tegen te gaan.
In het geval van bijkomende klachten in de nek/ schouder regio kan een fysiotherapeut wel wat betekenen in het verlichten van spanning en losmaken van de spieren en/ of gewrichten.


Online afspraak maken

Voorletters

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eerder bij ons behandeld?

Waar wilt u de afspraak voor maken?

Welke dag komt u het beste uit?
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Vragen / Opmerkingen