Golfarm (epicondylitis medialis)

Golfarm (epicondylitis medialis)

Een golfarm is een blessure met een misleidende naam aangezien maar een heel klein deel van de mensen met deze blessure daadwerkelijk golft. De blessure wordt gekenmerkt door pijn aan de binnenkant van de elleboog en kan erg hardnekkig zijn wanneer deze niet serieus aangepakt wordt.

Oorzaak:

Een golfarm wordt vaak geleidelijk ontwikkeld en heeft dus geen acute oorzaak. De golfarm kan zich ontwikkelen bij activiteiten waarbij dagelijks en frequent de flexoren van de onderarm gebruikt worden. De flexoren van de onderarm zijn de spieren die o.a. de pols en vingers laten buigen, hiermee kunnen we dus een vuist maken.

Voorbeelden van activiteiten waarbij we deze spieren veel gebruiken zijn het werken met gereedschap, boksen en sporten met een racket.

Symptomen/ klachten:

Een zeurende of stekende pijn aan de binnenzijde van de elleboog staat op de voorgrond bij een golfarm. Deze pijn komt voor bij onderhands tillen, het maken van een vuist en het leveren van druk aan de binnenzijde van de elleboog. De klachten kunnen ook in rust optreden.

Behandeling bij Optimum Zoetermeer:

De fysiotherapeuten van Optimum Zoetermeer zullen je helpen met spierversterking door middel van excentrische oefeningen en het rekken van de onderarm flexoren. Daarnaast gaan ze op zoek naar de oorzaak van de klachten en bieden ze advies om te zorgen dat deze klachten in het vervolg niet meer op zullen treden.