Jumpers knee

Jumper’s knee

Jumper’s knee is een veelgebruikte naam voor patellapees tendinose. De naam Jumper’s knee is ontstaan doordat deze blessure veel voorkomt bij mensen die een sport beoefenen waarbij veel (explosief) gesprongen wordt. Deze blessure komt dus onder andere veel voor bij volleyballers, handballers, badmintonners en basketballers.
Bij Optimum Zoetermeer merken wij dat deze blessure ook veel voorkomt bij jonge jongens die veel sporten en erg bewegelijke gewrichten hebben.

Bij een Jumper’s knee is de pees onder de patella (knieschijf) ontstoken of geïrriteerd. Dit kan zorgen voor pijnklachten aan de knie die vooral rond en onder de knieschijf gevoeld worden.

Symptomen/ klachten:

De meest voorkomende klacht die gemerkt wordt bij een Jumper’s knee is pijn bij het sporten. Dit is een pijn rond en onder de knie die zowel tijdens als na het sporten op kan treden. De pijn vindt meestal plaats rond de knieschijf en op de plaats waar de pees van de knieschijf en de knieschijf aanhechten. Ook kan er pijn waargenomen worden wanneer er druk op de aanhechting van de pees onder de knieschijf wordt geleverd.
Naast pijn kan er in sommige gevallen ook een verdikking onder de knieschijf optreden.
In ernstige gevallen kunnen de klachten in plaats van alleen tijdens het sporten ook tijdens de normale dagelijkse activiteiten gevoeld worden.


Online afspraak maken

Voorletters

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eerder bij ons behandeld?

Waar wilt u de afspraak voor maken?

Welke dag komt u het beste uit?
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Vragen / Opmerkingen

Behandeling bij Optimum Zoetermeer:

De behandeling die toegepast wordt bij Optimum Zoetermeer is gericht op excentrische oefentherapie. Deze vorm van oefentherapie is volgens wetenschappelijke literatuur de beste manier om peesklachten te behandelen.
Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van excentrische oefeningen die wij toepassen voor het herstel van een Jumper’s knee: