Update protocol Coronavirus
Heeft u koorts of beginnende verschijnselen hiervan: kom NIET naar de praktijk maar neem telefonisch contact op!
Heeft u algemene vragen over het Coronavirus neem dan contact op met uw huisarts of kijk op de website van het RIVM.

Manuele therapie in Zoetermeer

Wat is een manueel therapeut

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Manuele therapie in Zoetermeer

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Kom langs bij onze praktijk in Zoetermeer.


Verwijzing voor manuele therapie

Voor een behandeling door de manueel therapeut heeft u niet perse een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt via Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie terecht bij de manueel therapeut die een screening en onderzoek doet van uw nek, thoracale en/of lage rug / bekken. Als blijkt dat u in aanmerking komt voor manuele therapie, dan blijft u bij uw huidige behandelaar. Als blijkt dat u met fysiotherapie uw klacht kunt verhelpen, dan zal een collega fysiotherapeut binnen Het Preventiecentrum Almere u verder begeleiden. Uiteraard wordt er een keurige overdracht gemaakt.