Samenwerking met Podo-start

Samenwerking met Podo-start

Optimum Zoetermeer heeft sinds 2 maanden een samenwerking met Podo-start van Henry van der Sluis. Henry van der Sluis is een register Podoloog met meer dan 15 jaar ervaring en gevestigd in ons centrum op de Groeneweg 5 te Zoetermeer Rokkeveen.

Optimum Zoetermeer heeft gekozen voor een samenwerking met de register podoloog omdat wij in ons centrum steeds meer te maken krijgen met voetklachten wervelkolom gerelateerde klachten welke vaak het gevolg zijn van overbelastingstand van de voet of een afwijking in de afwikkeling van de voet bij sporten. Door een afwijking in de afwikkeling van de voet kunnen klachten ontstaan aan de achillespees of lage rug of hamstrings.

Naast een statische analyse van de voeten middels een 3d scan gaat Optimum Zoetermeer in 2018 starten met een gang analyse middels video. Op een loopbaan van ca. 20 meter wordt niet alleen de afwikkeling van de voet geanalyseerd maar ook de romp stand, knie stand en de gehele dynamiek van het lichaam tijdens hardlopen, sprint. Deze gang analyse gebeurd op een baan van ca. 20 meter lang en op de loopband.

Na de intake voor de fysiotherapeut wordt een analyse gemaakt van de anatomische stand van het lichaam in rust, een analyse van de voetenstand en een dynamische opname op loopbaan en loopband middels video. Op deze manier kunnen wij lichamelijke klachten gedetailleerder analyseren.