Shin Splints (MTSS (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom))

Shin Splints (MTSS (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom))

Shins Splints zijn klachten aan de schenen die vooral voorkomen bij sporters. Deze klachten worden gekenmerkt door scherpe pijnen aan de voor- of zijkant van de schenen. De pijnklachten worden vaak tijdens of na het sporten ervaren.

Oorzaak:

Het ontstaan van Shin Splints kan verschillende oorzaken hebben. Vaak word deze blessure veroorzaakt door overbelasting of het te snel opbouwen van trainingsbelasting. Bij deze overbelasting zorgt de m. Soleus (een van de kuitspieren) voor overmatige trekkrachten aan de peesplaat die tussen deze spier en het scheenbeen ligt, dit zorgt voor de scherpe pijnklachten.

Andere oorzaken zijn:

• Slecht schoeisel
• O-benen
• Doorgezakte of overgeproneerde voeten


Online afspraak maken

Voorletters

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eerder bij ons behandeld?

Waar wilt u de afspraak voor maken?

Welke dag komt u het beste uit?
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Vragen / Opmerkingen

Symptomen:

Shin Splints worden gekenmerkt door 1 symptoom. Dit is een scherpe stekende pijn aan het onderste deel van het scheenbeen, deze pijn treed vooral op tijdens het sporten. Deze pijn kan tijdens lichte inspanning (rustig joggen) of na het sporten nog als een doffe, diffuse en soms zeurende pijn ervaren worden.

Behandeling bij Optimum Zoetermeer:

Allereerst informeren en advieseren wij onze patiënten over hun belasting en belastbaarheid. We bespreken samen de sportactiviteiten van de patiënt en de mogelijke aanpassingen hierin. Daarnaast bespreken we het gebruiken van foamrollers, tubes, compressiekousen en/ of nieuwe schoenen.
In het geval dat de klachten veroorzaakt worden door verkeerde stand of beweging van de onderste extremiteiten (voeten, enkels, knieën of heupen) gaan wij aan de slag met bewegingscontrole en training door middel van videoanalyse en training.
Ook kunnen wij medical tapen voor ondersteuning en pijnverlichting.