Sporten als corona-preventie

Sporten als corona-preventie

De afgelopen maanden heeft bewegen en sporten veel onder druk gestaan. Eerst was het de bedoeling dat er niet gesport werd. Daarna mochten alle buitensporten weer beginnen. Toen ook de binnensporten, en uiteindelijk, stapje voor stapje, mochten alle sporten weer hervat worden en mogen zelf de competities in september weer gestart worden. Dat is maar beter ook, want sporten is niet alleen leuk maar ook erg goed voor de gezondheid!

Sporten, minstens een halfuur aan een stuk op een matige intensiteit, verbetert de natuurlijke weerstand. En niet alleen dat, bewegen is goed voor alles: spijsvertering, hormoonhuishouding, hartfunctie, bewegingsapparaat en ook het brein. Bewegen verbetert de bloeddoorstroming naar de hersenen en dat komt geheugen en concentratie ten goede. De gunstige effecten zijn zowel aangetoond voor cardiotraining (hardlopen, fietsen, zwemmen) als voor krachttraining (fitness).

Sporten kan dus weliswaar niet gezien worden als een middel om corona te bestrijden, maar kan zeker bijdragen aan het verminderen van de kans op infectie. Daarnaast kan het hebben van een gezond lichaam er voor zorgen dat symptomen beperkt blijven en er goed hersteld wordt.