Starten van de sport competities

Starten van de sport competities

Het is weer bijna zover! De voetbalschoenen, hockeysticks en tennisrackets mogen weer uit de kast gehaald worden want in september gaan veel sporten weer starten met het competitieseizoen. Na de competities die afgelopen seizoen allemaal halverwege gestopt moesten worden werd het wel weer tijd om lekker aan de slag te gaan.

Het is echter wel erg belangrijk dat de voorbereiding op de start van dit nieuwe seizoen goed is. Veel mensen hebben in de afgelopen periode door de corona-maatregelen weinig tot niet gesport en zijn van plan om in het nieuwe seizoen gelijk weer vol van start te gaan, dit kan mogelijk tot vervelende blessures leiden. Hieronder een aantal tips voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen.

3 Tips van Optimum Zoetermeer voor het nieuwe sportseizoen:

  1. Trainen is een voorwaarde voor het spelen van een wedstrijd
    Zorg er voor dat je eerst meerdere keren goed getraind hebt voordat je wedstrijden gaat spelen. Het is belangrijk dat je lichaam gewend is aan de verschillende handelingen en activiteiten die het moet uitvoeren tijdens een wedstrijd. Een wedstrijd is altijd net wat feller en intensiever dan een training, je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn!
  2. Bouw je training goed op
    Als je al een tijdje niet getraind hebt is het vaak zo dat je niveau niet meer is wat het was. Start de opbouw van de training dus met een wat lagere belasting, zo overbelast je het lichaam niet en kun je blessures door het te snel te hard trainen voorkomen.
  3. Check je materiaal
    Het is erg belangrijk om van te voren even na te kijken of je schoenen nog goed zijn. Misschien was je vergeten dat je schoenen aan het eind van het vorige seizoen al best wel versleten waren en wilde je nu bijna weer gaan starten op die zelfde schoenen!

Als je nog niet begonnen was met trainen, doe dat dan gelijk! Het is heerlijk om weer competitief te mogen sporten en het zou dus hartstikke zonde zijn als je door een blessure al snel moet afhaken. Succes!