The Performance Matrix®

Voorkom blessures en verbeter je prestatieniveau

Sinds kort maken wij binnen onze praktijk Optimum gebruik van de The Performance Matrix®
Dit betreft een internationaal test en training protocol dat ook gebuikt wordt door diverse Premier League voetbalclubs. Het is een preventieve test en trainingsmethode waarbij er uit gegaan wordt van de “zwakke schakel”in de motoriek van een mens.

De methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat een verminderde spiercontrole en een verminderde kracht, een stabiliteit vermindering in een gewricht of bewegingsketen teweeg brengt.
Deze verminderde stabiliteit kan leiden tot een overbelasting van gewrichten, pezen, spieren, welke tot blessures kunnen leiden.

De methode bestaat uit 10 testen 5 laag belaste en 5 hoog belaste testen. De uitslag van deze test wordt weergegeven in een rapport waarin de zwakke schakels aangegeven worden. Dit betreft de gewrichten / regio’s met een verhoogde kans op blessures.
Door een op deze zwakke schakels gebaseerde trainingsmethode is de sporter in staat de zwakke schakels te verbeteren en na een aantal weken trainen een herttest te doen en de vorderingen te beoordelen.

Behalve het voorkomen van blessures is de methode uitermate geschikt om de individuele sporter maar ook het team naar een hoger prestatie niveau te brengen.

Heeft u wisselende blessures tijdens het sporten zonder duidelijke oorzaak laat u dan eens testen via deze methode om de zwakke schakels op te sporen en deze gericht te trainen. Om u thuis te ondersteunen is er een online oefenprogramma met duidelijke filmpjes en uitleg.

Voor sportteams en vooral voor een talenten groep is deze methode uitermate geschikt om aan het begin van het seizoen deze test individueel af te nemen. Om zo de kans op blessures te verkleinen en gericht te kunnen trainen en de prestaties te optimaliseren.

Neem voor inlichtingen contact op met 079 204 0010