Voorste kruisband revalidatie zonder operatie

Voorste kruisband revalidatie zonder operatie bij Optimum Zoetermeer:

Wanneer iemand zijn voorste kruisband afscheurt heeft kan deze op 2 manieren behandeld worden. Er kan een operatie gedaan worden waarbij de kruisband word gereconstrueerd, of de patiënt kan doorgaan zonder kruisband. Wanneer de patiënt doorgaat zonder knie zal deze training volgen waarbij de patiënt zal aansterken door middel van oefeningen.

De laatst genoemd benadering is de “conservatieve manier” van handelen bij een voorste kruisband ruptuur. Uit onderzoek blijkt dat deze conservatieve manier van behandelen heel veel positieve resultaten levert.
De conservatieve methode word door Optimum Zoetermeer gehanteerd voor een eventuele reconstructie om de benen aan te sterken en de stabiliteit en coördinatie in de knie te verbeteren. Uit onze resultaten blijkt dat het risico op nieuwe klachten aanzienlijk kleiner is bij de mensen die door middel van training behandeld worden in vergelijking met mensen die dit niet doen.

Bij Optimum Zoetermeer ervaren we dat de orthopeed of chirurg zegt dat de patiënt eerst conservatief behandeld moet worden en dus moet gaan trainen, daarna zal een nieuw moment komen waarop de knie onderzocht en geëvalueerd word. Aan de hand van deze controle zal een orthopeed of chirurg in overleg met de fysiotherapeut van Optimum Zoetermeer bepalen of er alsnog een reconstructie plaats moet vinden.