Houding gerelateerde lage rugklachten

Houding gerelateerde lage rugklachten:

Het grootste deel van alle mensen met rugklachten heeft last van aspecifieke lage rugklachten. Dit zijn rugklachten waarvan de oorzaak onduidelijk is. Bij deze klachten behandelen veel fysiotherapeuten de symptomen die iemand ervaart. Dit gebeurt onder andere door middel van Op deze manier heeft deze persoon minder klachten maar is de oorzaak niet verholpen.

Ook zijn er mensen die last hebben van rugklachten die veroorzaakt worden door houdingsproblemen. Dit zijn klachten waarvan de oorzaak soms niet direct duidelijk is. Wanneer meer doorgevraagd/ gekeken wordt naar de dagelijkse activiteiten en werkhouding van de patiënt komen houdingsproblemen echter vaak sterk naar voren. In enkele gevallen zijn deze klachten tijdens de intake al te zien aan de hand van de manier waarop de patiënt voor je zit.

Oorzaak:

De oorzaak van houding gerelateerde rugklachten is in 9 van de 10 gevallen die wij zien bij Optimum Zoetermeer te lang of verkeerd zitten. Vaak komen deze klachten voor bij mensen met een kantoorbaan of mensen die voor hun werk veel en lang in de auto moeten zitten. Naast het lange zitten op een kantoor zijn er ook veel mensen die een werkplek die niet ergonomisch verantwoord is.

Slechte werkhouding:

Voor mensen met een zittend beroep is het erg belangrijk dat de werkplek goed is ingesteld op de persoon die daar gaat werken. Niet iedereen is even lang, even zwaar, etc. dit betekend dat niet iedereen goed zit aan een standaard bureau met een standaard bureaustoel. Wanneer het bureau en de stoel niet goed ingesteld zijn op de persoon die erop gaat zitten kan dit een slechte zithouding veroorzaken wat daarna kan zorgen voor rugklachten.


Online afspraak maken

Voorletters

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Eerder bij ons behandeld?

Waar wilt u de afspraak voor maken?

Welke dag komt u het beste uit?
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag

Vragen / Opmerkingen


Lange zittende werkzaamheden:

Wanneer men werkt in een slechte zithouding levert dit niet direct klachten op. Het langdurig werken in een slechte houding zorgt voor de klachten in de rug. Het lang zitten in de verkeerde houding, dus zowel achter een bureau als in de auto, kunnen zorgen voor langdurig aanhoudende rugklachten.

Sta-bureaus de oplossing?:

Nee, net zoals lang in dezelfde houding zitten is lang staan in dezelfde houding ook erg belastend voor de rug. De klachten die opgelopen worden bij het werken of autorijden, etc. komen vaak zowel bij lang zitten, lang staan als lang liggen voor.
Daarnaast zien we vaak dat mensen niet uren achter elkaar een verantwoorde houding aannemen wanneer zij staan achter hun bureau.


Klachten:

De klachten die patiënten met houding gerelateerde vaak ervaren zijn zeurende pijn, startpijn en stijfheid. Zoals hierboven al genoemd is heeft dit niet alleen met de houding van de rug te maken maar is dit ook afhankelijk van de duur waarin deze houding wordt aangenomen.

Behandeling bij Optimum Zoetermeer:

Bij Optimum Zoetermeer behandelen wij onder andere in de Rugschool veel mensen met dit soort klachten. Deze mensen komen bij ons door middel van oefentherapie de belastbaarheid van de onderrug vergroten. Daarnaast bieden wij ook advies op het gebied van activiteiten en het werk. Zo kunnen wij u helpen met uw werkhouding en adviseren hoe u dit bespreekbaar kunt maken op uw werk.